Ajankohtaista

Yleistä tietoa Perhehoitoliiton nuorisotyön ja Sinut ry:n yhteistyössä järjestämästä valtakunnallisesta toiminnasta

Perhehoitoliiton nuorisotyö järjestää yhteistyössä Suomen Sijaiskotinuoret, Sinut ry:n kanssa valtakunnallista toimintaa 13-25 vuotiaille sijaiskotinuorille. Toimintaa voi siis osallistua sijoitettuna elävä nuori, sijaisperheen biologinen tai adobtoitu nuori tai jo itsenäistynyt nuori. 

Toiminta on valtakunnallista eli tapahtumia järjestetään ympäri suomea vaihtelevasti. Lisätietoa tulevista tapahtumista näet tästä

 • Järjestämme viikonloppuleirejä (2 vuorokautta), kesäleirejä (3 vuorokautta), päivän tapahtumia sekä etätoimintaa etätapahtumien muodossa zoomissa 

Tapahtumiin ilmoittaudutaan täyttämällä omat tiedot ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautumisajan päättyessä nuorisotyön koordinaattori lähettää lisätietoa leiristä tai tapahtumasta noin kuukautta ennen kyseistä ajankohtaa. 

 • Leireille mukaan mahtuu noin 15 nuorta. 
 • Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.
  • Toimintaan uutena tulevat nuoret ovat aina etusijalla leiri-ilmoittautumisissa ja menevät jonon ohi. 
  • Lisäksi nuoret, jotka eivät ole pitkään aikaan osallistuneet toimintaan pääsevät jonon ohi aktiiveihin verrattuna.
  • Aktiiviosallistujien osalta katsotaan viimeisiä kahta leiriä. Mikäli olet osallistunut vain yhdelle leirille pääset sellaisen ohi, joka on osallistunut kahdelle leirille. 
  • Mikäli on tilanne, että nuoret (esim 2 kpl) ovat osallistuneet molemmille leireille –> arvotaan osallistuja, joka pääsee mukaan. 

Leirin hintaan sisältyy koko leirikokonaisuus eli ohjelma, ruoka, majoitus, ohjaajat, kuljetuksen rautatieasemalta leiripaikalle ja vakuutuksen. Leirimatkat rautatieasemalle osallistuja maksaa itse.
Leirin hinta näkyy leirikohtaisesti tapahtumatiedoissa. 

Leirin aikana tutustumme toisiin leiriläisiin yhteisten leikkien ja pelien kautta. Leiriohjelmassa on usein ulkona olemista, saunomista, leirimuistojen tekoa sekä useasti nuoret itse pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia leikkejä ja pelejä muulle leiriporukalle. Leirillä toteutetaan myös ohjaajajohtoinen vertaiskeskustelu, jossa nuoret pääsevät vaihtamaan ajatuksiaan, tunteitaan ja kokemuksiaan erilaisista teemoista ja aiheista turvallisesti. 

Leirille voi saapua suoraan leirikeskukselle omalla kyydillään tai vaihtoehtoisesti leirin tiedoissa olevalle yhteiskyydityksen lähtöpaikalle omalla kyydillä tai julkista liikennettä hyödyntäen. Ohjaajat ovat nuoria vastassa nuorisotyöntekijän ilmoittamien aikataulujen mukaisesti leirin alkaessa ja saattavat nuoret junaan / bussiin leirin päättyessä. Tarkemmat lippujenostamisen aikataulut saat nuorisotyöntekijältä noin kuukausi ennen tapahtumaa.  Järjestämme yhteiskyydityksen kaikille sitä tarvitseville matkakeskukselta leiripaikalle ja takaisin. 

Nuorten mahdolliset lääkkeet säilytetään leirin ajan ohjaajilla, jotta lääkkeet pysyvät turvassa. Ilmoittautumislomakkeella on tärkeä mainita kaikki käytössä olevat lääkkeet ja milloin niitä pitää ottaa. Nuori saa lääkkeen tarvitsemanaan ajankohtana ohjaajalta. 

Leiristä tulevan sähköpostin liitteenä on kuvauslupasopimus (löytyy myös tämän uutisen alareunasta), joka tulisi ottaa leirille mahdollisuuksien mukaan. Uutta sopimusta ei tarvitse tuoda, jos tietosi eivät ole muuttunut ja olet sellaisen työntekijälle toimittanut.
Kuvauslupasopimus on voimassa silloin, kun siinä on sijoitetulla nuorella jokaisen tahon (nuori itse, hänen huoltajansa sekä sosiaalityöntekijä) allekirjoitus.
Ilman kaikkien tahojen allekirjoitusta emme voi käyttää nuoren kuvia missään kanavissamme, vaan toimitamme nuoren kuvat hänelle itselleen ja poistamme ne sen jälkeen itseltämme.

Sijaisperheen biologiselta nuorelta riittää sopimukseen nuoren oma sekä huoltajan allekirjoitus.
Jos nuorella on kaikkien tahojen allekirjoitus voimme käyttää hänen kuvaansa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai lehdessä, mutta aina kysymme vielä erikseen tietyn kuvan kohdalla saako sen jonnekin laittaa.

Vaikkei kuvauslupaa ole se ei haittaa, kun jokaisesta leiriläisestä otetaan leirin aikana valokuvia, jotka toimitetaan nuorelle itselleen leirin jälkeen. 😊

Sosiaalinen media

Sosiaalinen media

Perhehoitoliiton nuorisotyön somekanavat Instagram: @phl_nuorisotyoFacebook: Nuorisotyö PerhehoitoliittoSnapchat: nuorisotyop19 Sinujen somekanavat Instagram: @sinutryFacebook: Suomen sijaiskotinuoret, SINUT ry

Lue lisää