Nuoret syysleirillä upeissa rannikkomaisemissa

Joukko nuoria seisoo kalliolla selät kameraan päin.
Ryhmäkuva leiriläisistä. Kuvaaja: Tuulikki Köykkä

Saavuimme leiripaikalle Turkuun syyskuisena perjantai-iltana. Leirikeskus oli aurinkoinen ja majoitukset mukavia. Heti ensimmäisenä pääsimme syömään iltaruoan ja sen jälkeen menimme leirimökille majoittumaan. Jatkoimme iltaa tutustumisien ja erilaisten leikkien parissa. Oli mukavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja. 

Lauantaina heräsimme raikkaaseen aamuun ja upeisiin maisemiin. Suuntasimme 

aamutoimien jälkeen maittavalle aamupalalle, jonka jälkeen ulkoilimme ja osallistuimme 
neljässä joukkueessa ohjaajien suunnittelemiin rasteihin. Rastit olivat yhteishenkeä kohottavia. Niissä oli muun muassa veden kuljetusta, pallolla curlingia, arvoituksien ratkaisemista ja viltinkääntöhaaste. 

Vapaa-ajan lisäksi halukkaat pääsivät ennen ruokailua pelaamaan jalkapalloa. Maukkaan lounaan jälkeen vuorossa oli vertaistukikeskustelu. Kahdessa ryhmässä aiheina oli perhe, ja teimme myös kiitollisuuskakkuja. Myöhemmin pääsimme suunnittelemaan ryhmissä nuorten vetämiä ohjelmia. Niistä tuli hauskoja ja tapahtumarikkaita. Ohjelmia oli 
pitkin iltaa, ja niiden jälkeen pääsimme saunomaan, uimaan ja grillaamaan. 

Seuraavana oli tiedossa leirimuistojen tekoa, ja lopputuloksena syntyi kuin syntyikin 
mitä hienoimpia tyynyliinoja. Illan kruunasivat herkuttelut ja mukavat jutustelut ja pelailut. Sitten oli aika käydä unille iltasadun saattelemana. Iltasatu kertoi tällä kertaa lehmästä, joka halusi lentää. Kiitos Tume hienosta sadusta!

Sunnuntaiaamu alkoi Tuulikin nukuttua seitsemän minuuttia pommiin. Onneksi 
oli Joona, joka muisti herättää nuoret aamupalalle. Sen jälkeen alkoi leiripaikan siivoaminen ja pakkaus. Siivoustehtävät jaettiin kaikkien kesken, ja siivous sujui todella hyvin. Kun 
siivous oli hoidettu, oli aika ihmissusileikin ja positiivisuuslappujen. Lounaan jälkeen suuntasimme kotimatkalle. 

Kiitos kaikille 15 nuorelle ja neljälle ohjaajalle mukavasta viikonlopusta ja unohtumattomista yhteisistä hetkistä!