Nuoret pääsivät suunnittelemaan ikioman leiripäivän

Kesän alkupuolella me nuoret saimme Tuulikin ja Tuomaksen kanssa idean, että nuoret suunnittelisivat kokonaisen leiripäivän toisille nuorille. Aiemmin nuoret ovat suunnitelleet ja toteuttaneet etätapahtumia eli etiksiä toisille nuorille, ja ne ovat menneet tosi hyvin!  Nuorten Tilkkutäkki-ryhmästä kasattiin mukaan kuusi kiinnostunutta nuorta, ja näimme livenä Jyväskylässä elokuussa.

Meillä oli kiva suunnittelupäivä, vaikka aika meni tosi nopeasti. Saimme hyvin tehtyä pohjaa leiripäivälle ja muistimme pitää taukoja ja syödä hyvin. Virittäytymisen jälkeen lähdimme vapaasti heittelemään ajatuksiamme 
paperille. Niitä tuli todella paljon, Ikea-reissusta benjihyppyyn! Sitten karsimme parhaita ja päädyimme toteuttamaan leiriohjelmaa muutamien tv-ohjelmien innoittamana. 

Kokoonnuimme jälleen yhteen syyskuun alussa ja näimme porukalla Tampereella. Tunteja oli käytettävissä sopivasti, mutta nyt edessä oli todellinen haaste, kun kaikki suunnitelmat piti saada siihen malliin, että olemme valmiita kolmen viikon päästä toteuttamaan leiripäivän. 

Suunnittelupäivä meni todella hyvin! Välillä vähän syötiin ja pidettiin taukoja, niin oli mukavampi jatkaa. Päivän päätteeksi lähdimme kotiin aika luottavaisin fiiliksin: olimme oikeasti koonneet kokonaisen leiripäivän, olihan se nyt siistiä! Ennen lähtöä sovittiin vielä etätapaaminen ennen leiriä. 

Teimme leiripaikalla perjantai-iltana valmisteluja ja jaoimme leiriläiset joukkueisiin arpomalla erivärisiä huiveja. Arvonnan jälkeen jokainen pääsi koristelemaan huivinsa seuraavaa päivää varten. Sitten odotimme jännittyneinä seuraavaa aamua. 

Lauantai meni todella hyvin! Aamulla kävimme tekemässä nuorten rastit valmiiksi ja pian olimme valmiit aloittamaan. Aamupäivällä leiriolympialaisia vietettiin Suurmestari-tv-ohjelman innoittama, kun ryhmissä suoritettiin eri pelejä, kuten mölkyn piilotusta, joen ylitystä ja arvaa pizzan täytteet. Kaikissa lajeissa tarvittiin joukkueen yhteistyötaitoja, kannustusta ja hyvää fiilistä.

Iltapäivällä vuorossa oli Amazing Race -hengessä miinapeliä, ratkaise tulitikuista kuvio, kiekonheittoa ja hämähäkkiverkon ylitystä. Joukkuerastien jälkeen kokoonnuimme vertaistukikeskusteluun ohjaajien johdolla. Kahdella 
eri pisteellä vaihdettiin ajatuksia teemasta ”elämää sijaiskoti-nuorena”. 

Illalla pidimme vielä erilaisia leikkejä ja pelejä. Kaikki ohjelmamme olivat todella onnistuneet, ja palaute muilta nuorilta oli hyvää. Leiripäivä huipentui yhteiseen iltanuotioon, jossa suoritettiin palkintojenjako. 

Sunnuntaina leirin päättyessä pohdimme yhdessä Tilkkutäkin porukan kanssa, 
miten päivämme suunnitelmat onnistuivat. 

Saimme paljon uusia kokemuksia, onnistumisia, hyvää yhteishenkeä sekä erittäin mukavaa yhteistä ohjelman vetämistä. Lisäksi käytimme ryhmässä luovuutta ja inspiraatiota, jokainen meistä luotti toisiimme ja autoimme toisiamme hienosti. 

Tämä oli aivan huikea kokemus! Toivottavasti nuorten suunnittelemia leiripäiviä tulee jatkossakin!